BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

TOP 5... Kereta mampu milik (anak raja je..)

Kereta pertama......














Bugatti Veyron - Kereta mcm mainan ni berharga USD1.7 juta.. atau bersamaan ngan RM5.8 juta.... Murah je kalau nak dibandingkan ngan berlian2 habib jewel punya set.... Kereta ni mampu mencecah 60 batu sejam dalam masa 2.6 saat... Top-speed bagi kereta ni ialah 253 batu sejam atau lebih...




Kereta Kedua












Lamborghini Reventon - Kereta yang nmpak smart ni memang power... Harga sebiji ialah USD1.6 juta atau bersamaan RM5.4 juta... Memang boleh pakai (anak raja).... Kereta ni plak mampu mencapai 60 batu sejam dalam 3.3 saat.... Top-speed bagi kereta ni ialah 211 batu sejam.... Kereta ni mahal bukan sebab "power", tapi sebab design body... dipercayai dipasang dengan tangan...





Kereta Ketiga















F1 McLaren - Fuhh...pintu terbuka camtu siot.... okey, harga kereta ni murah skit dari dua yang atas tadi,,,, USD0.9 juta atau RM3 juta je... Kelebihan kereta ni ialah ia dikategorikan sebagai kereta terpantas (terlaju) dalam perlumbaan F1 sejak lima belas tahun dulu lagi... Memang tak syak lagi kenapa dia tersenarai dalam kereta termahal dunia...



Kereta keempat













Ferrari Enzo - Kereta buatan ferrari ni memang terbaek.... Hanya 400 buah je yang dikeluarkan... memang limited edition... harga asal kereta ni ialah USD670,000.00 atau RM2 juta... Tapi, yang bestnya, kereta ni mencapai harga USD1.5 juta bila dilelong.... hehe... memang mampu pakai...




Kereta Kelima













Pagani Zonda C12 F - Dengan yakinnya, penulis percaya yang korang tak pernah dengar atau terlihat kereta ni kat mana2... Sebabnya, kereta ni tak pernah sampai Malaysia... Harga sebuah ialah USD667,321 atau RM2,281,570.44... Memang anak raja mampu pakai....




Komen dari penulis: Bagi korang2 yang bukan dalam kalangan diraja, janganla berangan nak pakai kereta2 ni... pakai je Proton Saga ke, MyVi ke, Kancil EX ke...Pun dah cukup untuk jalan2 satu Malaysia...

1 Komen Bersifat Positif:

M.SYAMSUL ANAM BIN QAMARUL HUDA said...

salam ..
kete yg terbaek .. i like this car .. how can i get this car ???